вівторок, 4 грудня 2012 р.

попробую робити обкладинки для природничого журналу

четвер, 15 листопада 2012 р.

Можу у блозі примістити незавершені чи незатвердженні роботи Одним словом: що не вигріб
Так завершилась обкладинка про Аню із Зелених Дахів

пʼятниця, 11 травня 2012 р.

Малював іконо-комікси про пророка Йону. Трапилась в тему конференція ініціативи "Перше грудня". Доповідачі. З онлайн трансляції. Пригадую шкіци з натури.
Йона. Цікава тема. Але я далі під диктатом методу. На цей місяць маю ще дві теми.Буду розкріпачуватись
Забавка-літалка. Початок

четвер, 26 квітня 2012 р.

...крім перелічених вище причин глибокого розчарування життям, є ще специфічно наша, пострадянська. Вона — у надмотивованості, нав’язуванні дітям сценарію життя як досягнення. Це коли батьки і вчителі, які пройшли радянську школу і які не вміють відчувати гармонію і радість життя у найпростіших його проявах, нав’язують своїм дітям безліч «змушеностей», тим самим відбираючи цю природну життєлюбність і в них. У школі і вдома весь час утовкмачують: будь успішним, мусиш мати мету в житті! І в підлітка формується переконання: те життя, яке він має, — це неправильне, несправжнє життя. А щоб досягти того правильного, суспільно схвалюваного, молодій людині не вистачає ні знань, ні сил, а її батькам — зв’язків і коштів. Та й шлях до нього довгий — словом, безнадія! Саме в такі хвилини розпачу й з’являється бажання довести, що ти — не твар тремтяча... Як убивця бачить у момент пострілу тільки мішень, так і «людина діла», засліплена майбутнім результатом, бачить світ через призму своїх очікувань. З таких зазвичай виростають «люди тривалої волі», які для досягнення мети не гребують ніякими засобами, зокрема й насильством. Замінивши сенс життя абстрактною метою, вони, як і ті, хто відчуває життя ворожим і несправедливим, не мають задоволення від самого його процесу. За будь-яку ціну їм потрібен результат як доказ того, що вони насправді живуть... -Савіна

середа, 28 березня 2012 р.

Про прабабцю царя Давида - сердечну Руту.
Вирішив в іконокоміксах дрейфувати в сторону виразнішої лінії. Ще не можу вигребти розворот як виразну цілість. Єдиний плюс навчився досить швидко робити. Для журнального комікса це важливо. Наступна серія про пророка Йону. Завдання - виразніша лінія, цільна не мотонна композиція. Хотів би щоб прозвучало сучасніше







вівторок, 13 березня 2012 р.

Хочу вигребти з ілюстацією по О Генрі
Варто було так, як концепти до Монстра в Парижі



А я поки страждаю заїздженими ходами





субота, 10 березня 2012 р.

Це моя спроба ілюстрації технічної-розворот до природничої книжки
Трачу надто багато часу біля 20 -30 год тому у наших видавництвах не беруть. Відчуваю що навіть для науково-технічної ілюстраціїї надто мало авторського погляду і артистичної техніки.
......???....



середа, 7 березня 2012 р.



Проектую графіку для забавки на телефон. Програмери захотіли еко тему. Бочки із отрутохімікатами забруднюють море.Тре виловити. Це колись рибку ловили:))))








вівторок, 28 лютого 2012 р.

Із праці цього року маю відчуття серйознихтруднощів із рисунком і стилем.
Загалом у мене якась перманентна криза. Треба знайти осмислене рішення що і як робити далі. Гостро потребую критичного аналізу зі сторони. Але останнім часом так собі коло спілкування звузив.....

І ще одна невдала спроба - це ОГенрі "Дари волхвів" оповідання у збірці авторів 19 ст для релігійного видавництва(розраховано на батьків і дітей) Хотів зімітувати старе фото.
Ще пошуки до біблійних сторінок у журнал



понеділок, 27 лютого 2012 р.

Тут іконо-комікси в свічадівський дитячий журнал Зернятко (8-14років?) Вважають в редакції їх трохи жорсткуватими як для дітей. Мені здається що не можу втримати лінію.
Збиваюсь або у реалістичний рисунок, або надто схематизую.





Нуднуватий рисунок. Тобто мало рисунку більше схематичних красівостей.
Поділюсь кількома незавершеним проектами. Треба зрозуміти як тре було вести роботу .
Проект перший - "Молитовник школяра" для діток 8 -14 років. Видавництво "Свічадо"
Запропонував три ескізи - обрати мотив


Далі вибрали варіант із ангеликом у фас, і став я його мучити" бідного хлопчика" підганяючи під цільову авдиторію .





Пупс мене не влаштував мене

Порисував, пофоткав




Результат вийшов сумний


Зрештою я лишився задоволений, бо нічого не схвалили у видавництві

Я лишився при думці що варто було розвинути тему метафізичного пейзажу із перштх ескізів